Aktiviteter

Foreningen DANMARK - LETLAND

Aktiviteter og Arrangementer


Vi har nogle faste arrangementer, som vores medlemmer bliver inviteret til. Nogle af arrangementer ligger på faste datoer, men nogle kan ændres fra år til år. Som medlem af foreningen får du altid indbydelse til disse arrangementer.

 

Nogle af arrangementer finder sted i samarbejde med Letisk-Dansk forening og Letlands Ambassade:

 

    Sankt Hans aften sammenkomst

    Den 18. november, Letlands Nationaldag

    Den 14. juni, Mindedagen for deportationer

 

 

Kommende arrangementer i 2019


 

JANUAR


Mandag den 7. januar kl. 19:00 - et lukket medlems informationmøde med den lettiske ambassadør Mrs. Alda Vanaga. Se invitationen i det sidste medlemsblad. Hvis du er tilmeldt foreningens mailingliste, har du også fået invitationen per mail.

 

 

FEBRUAR


Mandag den 25. februar kl. 19.00. - Vinterhyggemøde i Ålholm Kirkes menighedssal. Foreningen byder på et glas champagne og lækker kage. Undervejs i mødet lytter vi til tre oplægsholdere: Olav Ernst - sen som vil fortælle om sit langvarige venskab med Letland og dets befolkning, Per Nielsen, som har en mangeårig viden om Letland og flere bogudgivelser bl.a. Bjørnedræberen og en - delig Guna Grinberga, en ung lettisk kvinde, som bor i hen - holdsvis Danmark og Letland, og som har en meget præcis viden om, hvad der sker i Letland lige nu. Oplæggene vil blive udvidet med fællessang af lettiske og danske sange. Der bliver også mulighed for at bekendtgøre arrangementer for det kommende år.

 

En enkelt tyver til kaffe og kage, er velkommen.

 

APRIL


Tirsdag den 2. april kl. 19.00 - GENERALFORSAMLINGEN, Kulturhuset Kilden i Brøndbyøster, Nygårds plads 31. Forslag fra medlemmerne skal være indsendt skriftligt senest 15. februar til formanden Kirsten Gjaldbæk på kirsten.gjaldbaek@gmail.com

ProjekterForeningen er involveret i mange forskellige projekter.


For at nævne nogle af dem:


  •     støtte til genopbygning af institutioner, herunder blandt andet højskoler;
  •     søger at skabe interesse for lettisk litteratur og kunst i Danmark;
  •     inspiration til kommunalt venskabsbysamarbejde og samarbejde mellem venskabsmenigheder
  •     organiserer sammenkomster med kulturel og politisk orientering om Letland for foreningens medlemer
  •     er en del af Event komiteen, som står for at arrangere sammenkomster og diverse højtideligholdelser i Københavnsområdet
  •     repræsenterer Letland ved Københavns Internationale Dage
  •     er med i Østersø - NGO - Netværket
  •     deltager i EU projektet "Seniorer i skolen" sammen med Rite HøjskoleInformationForeningen samler oplysninger om danske projekter med forbindelse til Letland samt lettiske projekter med forbindelse til Danmark.


Vi vil derfor blive glade for henvendelser fra enhver, der sidder inde med viden om sådanne projekter eller informationer, som vi må videreformidle til andre interesserede. På den måde vil vi fra foreningens side være i stand til at være behjælpelig med de nyeste oplysninger.


Billeder fra foreningens 25 års jubilæum


afholdt den 24. august 2017 på Den lettiske ambassade i København

Et dejligt minde fra fejring af Letlands 100 års dagen


afholdt den 17. november 2018, Kulturhuset KildenForeningen DANMARK - LETLAND

2018


Kongestedvej 12, 2700 Brønshøj, Danmark // tel: +45 3871 1825